Fe-Ni Granulat 20% deri 24% Ni

Ferronikeli FeNi eshte ne forme te granulimit dhe vazhdimisht shtohet ne konvertor dhe furra elektrike. Cdo kg i nikelit FeNi siguron perafersisht 4 deri 5 kg te hekurit te paster. Shtesa e hekurit te virgjer ka avantazh te madh per punet me hekur. Efekti I ftohjes ne procesin e hekurit qelik eshte dukshem me I ulet dhe shume me I ulet se I hekurit qelik te skrapit ose formave te tjera te nikelit. Per shkak te karakteristikave specifike kimike te saj te cilat jane me pak permbajtje te karbonit, permbajtja e hekurit te virgjer dhe perqindja e nikelit ne vargun 17.25%, FeNi I ferronikelit rankohet ne mesin e me te mireve ne bote.